mandag den 29. november 2010

Integration som assimilation og segregation.Af Dorte

At " integrere er et udtryk der stammer fra latin, som betyder sammensmelte, eller sammensmelning af flere dele. man kan godt sige at der er forskellige måder, hvorpå kulturerne integrerer sig i hinanden. Set ud fra teoriens perspektiv opdeles disse i .
Assimilitationsteorien: Som betyder: optage og gøre lig med.
Det var Franskmanden Emile Durkheim der arbejdede med begrebet integration som assimilitation. han mener det er igennem fællesskabet arbejdet og den organiske solidaritet , som individet fik. Assimilitionsprocessen kan deles op i syv dele:
1. Kulturel assimilation.( ændring af kulturelt mønster til majoritetskulturens) 2. Strukturel assimilation(deltagelse i majoritets-samfundets sociale/ institutionelle liv) 3.etnisk blandede ægteskaber. 4. følesesmæssigt tilhørsforhold kulturen.5. fravær af fordomme. 6. fravær af diskrimination. 7. fravær af værdi og magtkonflikt. Her bliver idealet en forudsætning for at kontakten mellem majoriten og minoriteten kan skabes et fælles sprog. Så for, at udlændingene i Danmark skal assimileres, skal de tale dansk og tænke som os dansker og samtidig opgive deres egen kultur. Dette lykkes også for nogle indvandrer især for 2-3 generationsindvandrer. Mange af disse ses som assimilerede. Men hvad med dem det ikke lykkes for?
ser vi på ordet segregation. Vil det have modsatte betydning af integration. Det betyder feks: at indvandrerne bor i ghettoområder og" kun her" omgåes hinanden. Mange af disse kan og vil blive isoleret indvandrere fra det danske samfund. Hvor kulturerne ikke integreres i  det Danske samfund. .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar